Typy ľudí v prírode


Každý z nás máme kamarátov. S niektorými sa túlame lesmi a s niektorými sedíme v laviciach či spolu zdieľame kanceláriu. A týto naši kamaráti či parťáci sa delia na niekoľko typov počas pobytu v prírode.  A tu ich máte:

I. Nechápem čo tu robím.

Tento typ človeka, je poväčšmi človek žijúci v meste. Takého to človeka poväčšmi stretávame buď v tej škole či v práci. Ak ho do tej prírody vyteperíme my, či on sa nasáčkuje k nám, nešetrí poznámkami typu: Všade je blato", Všade je hmyz",Všade je špina". Sériu týchto poznámok väčšinou zakončí slovami Nenávidím prírodu". Vtedy ľutujete, že ste toho človeka stretli.

II. Chápem čo tu robím.

Tento typ človeka väčšinou býva vašim parťákom. Nesťažuje sa na nič, možno na nejaký kamienok v topánke alebo nepohodlnú obuv. Občas na počasie, občas na prácu, občas na systém,  občas na svoj život. Dobre, aj tento typ sa sťažuje, ale aspoň pri ňom nemáte pocit, že príroda spôsobila hádam aj druhú svetovú vojnu.

III. Chápem čo tu robím a musím ti to povedať.

Predstavte si, sedíte, jete svoju vysokoenergetickú tyčinku alebo spálený špekačik (lebo nie, nemôžem počkať na pahrebu) a váš parťák prevaluje v ruke paličku a hovorí: Tento dub, môže mať tak päťdesiat možno šesťdesiat rokov, možno viac." prikyvujete hlavou, ale pritom ste nezachytili ani pol slova. Jasné, vzdelanie a všeobecný rozhľad je super vec ale neviem ako vy, ale naozaj ma nezaujíma, keď mám chuť zomrieť smädom, hladom či celkovým vyčerpaním, koho bolo toto územie pred tristo rokmi.

Autor fotografie: Autodo 

Komentáre

  1. Haha! Super článek:) Hory mají své kouzlo, ale asi nejsou pro každého:D
    Měj se krásně,
    Tina
    https://tinasmerdova.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Hory sú krásne, ale na to, aby si v nich prežila musíš byť uspôsobená! :D

      Odstrániť
  2. Skvelý príspevok! A celkovo krásny blog!

    https://laureysworldkitchen.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

SOCIAL MEDIA

Followers